Balaton Felvidéki Fehér Porta, 1 szoba 4 férőhely

A természet nyugalma és közelsége jellemzi a szállást. Balaton felvidék szívében, távol a város zajától. Nálunk van lehetőség saját kertünkből zöldségeket is felhasználni a konyhába és még ha szereted az állatokat, simogathatod is Őket. Eme kicsiny Házikó megtalálható a festői szépségű Balaton felvidék szívében, távol a város zajától.

Pécsely kikapcsolódásra, pihenésre alkalmas csendes balatonfelvidéki falu, melynek földrajzi fekvése számtalan kikapcsolódási lehetőséget nyújt az ideérkezőknek. A ház a falutól 2000 méterre, a Zádor –vári dűlővel szembeni kis hegyen épült, körülölelve a balatonfelvidékre jellemző szőlőhegyekkel és erdőkkel borított dombokkal.

A falu közelsége biztosítja a ház lakói számára a mindennapokhoz szükséges kényelmet (bevásárlás, esetleges ügyintézés, szervezett programok)ugyanakkor ez a 2000 m elegendő ahhoz is, hogy a településtől távol, a természet nyugalmának, közelségének teljes mértékben átadhassák magukat.

A házat a faluval, autóval jól járható főút köti össze, ez az út vezet a Zádor-vár romjaihoz is, amely a XIV.században épült, és a balatonfelvidékre látogató kirándulók egyik fő célpontja. Zádor-vár romja háztól 3000 m-re található, és amelyből csodálatos kilátás nyílik a Balatonra.

A Zádor vár tövében ered a kristálytiszta vizű Zádor-forrás. A ház fölötti erdőben vezet el a kék-túra útvonala, így kijelzett turista-ösvényen lehet csillagtúrákat szervezni a környéken, a kirándulni vágyóknak. Természetesen a kerékpározás szerelmeseit sem szabad kihagyni e csodálatos lehetőségek tárházából.

Túrákat tenni gyönyörű szomszédos településeinken:Vászoly, Dörgicse, Barnag, Vöröstón, mely lassan Világörökség részeivé válnak. A strandolás lehetősége is adott, hiszen a balatonudvari vagy az örvényesi strand mely ingyenes, a háztól 7 km. -re, Balatonfüred 10 km . -re, Tihany 15 km-re fekszik.

Kicsiny házikónk Pécselyt elhagyva, Tótvázsony irányába haladva található meg, műúttól 100 m-re, melyet tábla jelez. A portához 1500 négyzetméter terület tartozik, tele gyümölcsfákkal. Nem lakunk a házban, de 200 m-re található az otthonunk, hol sok érdekességről hallhatsz: szappankészítés, permakultúra, föld alatti üvegház és még sok érdekesség.

A házhoz érve egy kis fedett gang található, kerti bútorokkal. A házba belépve található a konyha és étkező, teljesen felszerelt, innen nyílik a fürdőszoba és a nappaliba való feljutás pár lépcsővel, hol két személy részére kanapé áll rendelkezésre. A hidegebb napokon a fűtést egy cserépkályha, egy kandallókályha és a hálószobában egy fűtőpanel biztosítja.

Innen feljutva található egy nagy hálószoba, mely négy személy részére is kényelmes helyet biztosít a pihenésre. A ház praktikus családosoknak, túrázóknak, de akár egy párnak is. Idén a kerítésünk sajnos nem lesz kész, de ennek ellenére, egyeztetés esetén szívesen látunk most is kutyust.

Reméljük kipihenten, nem csalódottan ;csodálatos élményekkel térnek otthonukba Tőlünk. Fehér család

Ingyenes parkolás
Ingyenes WIFI
SZÉP kártya elfogadóhely: OTP, MKB, K&H, MBH
Ingyenes légkondícionálás
Macska, kutya bevihető (fizetős)
1 szoba, 4 férőhely
NTAK azonosító: MA19006407


előzőkövetkező