Sea-Dweller Apartment, 1 apartman 4 férőhely

SEA-DWELLER APARTMENT A partközeli, teljes balatoni panorámás 2+2 fős szálláshelyen étkezős konyha, külön wc és külön kádas fürdőszoba, nappali kihúzható kanapéággyal és franciaágyas hálószoba fogadja a vendégeket.

Az apartmanhoz külön díj ellenében kizárólagos használatú teremgarázs parkolóhely vehető igénybe. 52, 21 m2-es apartmanunk Balatonfüred történelmi belvárosában, a Szívkórházzal szemben, abban a nemrég felújított Horváth-házban található, mely az egykori Fürdőtelep legnagyobb és leghíresebb, máig az építtető Szentgyörgyi Horváth család nevét viselő műemlék épülete. 1795-től három éven át épült, a vidék legnagyobb szállodája volt.

József nádor 1801-ben már a házban fogadta a nemesség hódolatát. A hagyomány szerint 1825-ben itt tartották az első Anna-bált Szentgyörgyi Horváth Krisztina tiszteletére. A villát az épület stílusa és az onnan áradó szívélyes vendéglátás meghatározó ikonná tette Balatonfüreden.  Falai titkokat rejtenek a boldog békeidős reformkorból, amikor híres emberek, politikusok szálltak meg az épületben vagy tartották itt történelmet alkotó gyűléseiket.

A villa tiszta copf stílusú épület, ami azért különleges, mert ilyen stílusú épület az egész Balaton-vidéken nem található. A Horváth ház megépülése óta a turizmust, a vendéglátást szolgálja és a mai napig is a pincében borgaléria és étterem üzemel. A pince több száz éves rusztikus tégla falait megtartották és gyönyörűen megvilágított boltívekkel ötvözték a mai modern építészettel.

A vendéglátóhely nyitott terasza a macskaköves utcácskákra néz, ahonnan lenyűgöző panoráma mellett távolabbról lehet figyelni a part menti nyüzsgő forgatagot. Innen már csak pár lépésnyire van a Gyógy tér, az Állami Szívkórház, a Kossuth Lajos savanyúvíz forrás, a Tagore sétány és a Balaton.

Parkolási lehetőség (fizetős)
Ingyenes WIFI
Ingyenes légkondícionálás
1 apartman, 4 férőhely
NTAK azonosító: EG24086706


előzőkövetkező