Örsi Kisház, 1 szoba 2 férőhely

A Badacsony-hegy keleti lábánál találjuk a 2500 lakosú Badacsonytomaj várost, melynek része Badacsonyörs is. Itt található - elragadó szépségű természeti környezetben - a szálláshely, az Örsi kisház. A csodálatos táj része a Balaton-felvidéki Nemzeti Parknak. A közeli Tapolcai-medence és a Káli-medence lenyűgöző tanúhegyei változatos túracélpontokat kínálnak.

A siklóernyősök a Csobánc-hegy tetejéről elstartolva a magasból csodálhatják a Balatont, a kerékpárral túrázók az ország egyik legszebb, legváltozatosabb táján tekerhetnek. Az élmények után az Örsi kisházban pihenhetnek. A közelben találhatók Badacsonyörs, illetve Badacsonytomaj strandjai.

Ezek a partszakaszok – a tó és a hegyek látványával - az északi part gyöngyszemei. Badacsonyörs maga is gazdag természeti- és táji értékekben. Fő nevezetessége a Folly-arborétum, amely ma már öt hektáron elterülő faritkaság-gyűjtemény.

Az Örsi kisház - közvetlenül a 311 méter magas Örsi-hegy lábánál - kivált a természetjáróknak kínál bázist, kellemes pihenőt. Érdemes a hegyet bejárni, mert megkapó panorámában lehet gyönyörködni a Balaton és a Tapolcai-medence irányába tekintve. A hegy érdekes kakukktojásnak is számít az említett tanúhegyek között.

Nem bazalt kőzetanyag, hanem üledékes konglomerátum és homokkő alkotja. A szálláshely autóval a 71-es útról egy-két perc alatt elérhető. Közlekedésre a Székesfehérvár-Tapolca-vasútvonal, illetve a Volánbusz járatai is kényelmes lehetőséget kínálnak. A badacsonyi nyár és ősz programkínálata rendkívül gazdag.

Kiemelkedő esemény a július végén kezdődő BADACSONYI BORHETEK, valamint a BADACSONYI SZÜRET, amely szeptember közepén látványos felvonulásával az országos rendezvények sorába tartozik. A kétnapos program részei a kirakodóvásár, a vidám felvonulás borkóstolóval és a szüreti bál.

A szálláshely beosztásáról - a belső képek mellett - a képgalériában található alaprajz ad pontos áttekintést. A hangulatos kert - teraszként tágítva a belső teret - kellemes életérzést ad. Remek hely a szabadban való együttlétre, étkezésre, beszélgetésre.

Ingyenes parkolás
Ingyenes WIFI
1 szoba, 2 férőhely
NTAK azonosító: MA23078261


előzőkövetkező