Leó Fogadó, 2 szoba 8 férőhely

Tapolca a Balatontól 12km-re a róla elnevezett medencében fekszik. EGYEDÜLÁLLÓ kisváros a Dunántúlon, abban az értelemben, hogy 9km-nyi feltárt barlangjárat húzódik a beépített város alatt . A LEÓ FOGADÓ mellett és alatt a Tapolcai-tavasbarlang 3 km hosszan a legnagyobb barlangjárat, száraz résszel és csónakázó folyosóval.

Ezt érdemes megnézni először a városban. Tapolca hangulatos, virágos kisváros, ahol a látnivalókon túl az ide érkező turista számos programmal találkozik, tavasztól őszig. Fő tér a hajdani piacok és vásárok színhelye, Szentháromság szoborral és Marton László szobraival ékesítve.

A katolikus és protestáns templom kihagyhatatlan látnivaló a városba érkezőnek. Köztársaság tér az egykori vásártér, történelmünkre emlékeztetve a város emlékművet emelt a trianoni békediktátum során megcsonkított Nagy-Magyarország tiszteletére. Hősök tere a Városháza előtti tér, ahol az első világháború hőseinek szobra és Marton László Szomorú Történelmünk alkotása látható.

A Dunántúl legnagyobb pedagógiai gyűjteményét őrzi az Iskolamúzeum, melyet a kántorházból alakítottak ki, a katolikus templom, a katolikus iskola szomszédságában. Templom -dombon található Romkert Tapolca egykori központja. A várbástya körülvette a templomot, ennek maradványain sétálhatunk....

A Malom-tó a maga kedvességével, bájával, mediterrán hangulatával igazi paradicsom Tapolcán. Sétálják körbe, üljenek le a tóparton és gyönyörködjenek a halak színkavalkádjában. A város nyugati végén, a Dobó lakótelepen található a hadipark, érdekes felnőttek és gyermekek részére egyaránt.

Szálljanak meg nálunk és innen barangolják be a Tapolcai-medencét, a Káli-medencét, a Keszthelyi -hegység vonulatát. Kerékpárt hozhatnak magukkal vagy béreljenek Tapolca város Tourinform irodájában. LEÓ FOGADÓ a Tavasbarlang mellett, felett található a belváros közvetlen szomszédságában. 3 és 4 ágyas szobáink a Tamási Áron Művelődési Központra néznek, este már elcsendesedett Kisfaludy Sándor utcában.

A szálláshely a Pizzéria felett a tetőtérben helyezkedik el, lépcsőn át vezet az út a szobákhoz. Egyszerű, kedves, tiszta szobák, ágyak várják vendégeinket. Szobáinkból nyílik a fürdőszoba ahol zuhanyozó, wc, mosdókagyló, ruhaszárító állvány van. Textíliát biztosítunk.

A szobákban hűtőszekrény, televízió, ruhásszekrény, klíma. Van társasjáték, kártya, színezők . A szobák előterében konyhapult áll a látogatók rendelkezésére, tea-, kávéfőzési lehetőséggel, mikrohullámú sütővel, vízforralóval. Vasaló, hajszárító kérésre a vendégek rendelkezésére áll. 14 - 18 éves gyermek felnőtt kísérővel szállhat meg a Leó fogadóban.

A foglaláskor kérem vegye figyelembe, hogy egy napi szállásdíjat kérünk a foglalás véglegesítéséhez. FOGLALÓ FIZETÉSÉT ÁTUTALÁSSAL LEHET MEGTENNI. JELENLEGI ÁRAINK IDEIGLENESEK. A 2024. ÉVI NYÁRI FOGLALÁSOKNÁL KÉREM VEGYE FIGYELEMBE, HOGY EMELKEDNEK JÚNIUS-JÚLIUS-AUGUSZTUS HÓNAPOKBAN A SZÁLLÁSDÍJAK, MINIMUM 25%-AL.

MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNÖM. A Leó fogadó NEM FOGAD EL SZÉP-KÁRTYÁT, bankkártyát. Nálunk, a helyszínen, a Leó fogadóban KIZÁRÓLAG KÉSZPÉNZES FIZETÉSRE VAN LEHETŐSÉG érkezéskor vagy távozáskor.

Amennyiben a vendég távozása délelőtt 10 óra után történik, minden megkezdett óra + 1000ft/fő pótdíj megfizetésére kötelezi a vendéget. (12.30-ig ebben az esetben is el kell hagynia a szállóvendégnek a szálláshelyet.) A Leó fogadó alatti étterem külön üzemeltetésben működik, ott a Peppino Pizzériában lehetőség van bármilyen kártyával fizetni. HASZNOS INFORMÁCIÓ: A szálláshely postacíme a Kisfaludy 7.

MEGKÖZELÍTÉSE A LEÓ FOGADÓNAK a MARTON LÁSZLÓ UTCA felől történik. MARTON LÁSZLÓ UTCA 9-ES HÁZZAL SZEMBEN VAN A LEÓ FOGADÓ BEJÁRATA. HÁZ FALÁN TÁBLA JELZI A SZÁLLÁSHELYET. A KISKAPUN keresztül TUD AZ UDVARUNKRA bejönni. A Peppinó Pizzérián keresztül KÉREM NE KÖZLEKEDJENEK a kedves vendégek.

KÉREM TELEFONÁLJON HA MEGÉRKEZETT a szálláshely elé. KÖSZÖNÖM A VENDÉGEK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT.

Ingyenes parkolás
Ingyenes légkondícionálás
Saját étterem
Macska, kutya bevihető (fizetős)
2 szoba, 8 férőhely
NTAK azonosító: MA20000580


következő